Лікарі нашого закладу постійно вдосконалюють свої знання і навички та прагнуть до самореалізації.
18-19 липня в м.Київ у рамках проєкту «Посилення спроможності надавачів послуг з психічного здоров’я з урахуванням унікального українського досвіду в роботі з травмами війни» на базі ДЗ «Центр психічного здоровʼя та реабілітації ветеранів «Лісова Поляна» МОЗ України відбувся тренінг для керівників закладів «Модель Центрів відновлення психічного здоров’я в координації з МОЗ», на який були запрошені і взяли участь начальник госпіталю Олена Кузьміна та завідувач реабілітаційного відділення Людмила Лавіденко.
Модель Центрів відновлення психічного здоров’я використовує підхід до здоров’я людини як до системи, на яку впливають біологічні, психологічні та соціальні чинники. Для досягнення найкращих результатів у відновленні психічного здоров’я пацієнтів залучається мультидисциплінарна команда, використовуються доказові підходи та новітні науково-обгрунтовані технології (нейрофідбек, віртуальна реальність).
Така модель дозволить зробити максимально ефективною роботу реабілітаційних центрів, які створюються чи створюватимуться в Україні з огляду на виклики війни.
Тренери:

Ксенія Возніцина- директорка Центру психічного здоров’я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України, лікар-невролог, експертка в сфері вивчення та лікування наслідків легкої черепно-мозкової травми від дії вибухової хвилі.

Тетяна Сіренко – заступниця директора з психологічного напряму ДЗ Центр психічного здоровʼя та реабілітації ветеранів Лісова Поляна МОЗ України, травматерапевтка, експертка по роботі з людьми, які пережили полон та тортури.

Марина Грудій- Стипендіатка програми імені Фулбрайта 2017-2019, Магістр з громадського здоров’я.
Мета тренінгу:ознайомити та навчити спеціалістів для подальшого впровадження «Моделі Центрів відновлення психічного здоров’я в координації з МОЗ” на базі їх закладів.

Особисто хочеться подякувати Ксенії Возніциній за теплий прийом, дружню атмосфесу та початок тісної співпраці.