ДОВІДНИК ІЗ ПРАВ, ОБОВ’ЯЗКІВ ТА АЛГОРИТМУ ДІЙ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ У РАЗІ ПОРАНЕННЯ, ТРАВМИ ЧИ ЗАХВОРЮВАННЯ (від МО України)

КОМУ ПОТРІБЕН ЦЕЙ ДОВІДНИК І ЧОМУ?

Довідник розроблено для військовослужбовців Збройних Сил України, які отримали поранення, травми чи захворювання під час військової служби.

Від авторів:

Ми проаналізували шлях, який доводиться долати після отримання травми, поранення чи захворювання. Лікування, реабілітація проходження військово-лікарської комісії та медикосоціальної експертної комісії тощо. Все це супроводжується великою кількістю бюрократичних процедур, які ми прагнемо спростити.

У довіднику зібрано корисну інформацію:

– як отримати направлення на лікування, реабілітацію чи оздоровлення;

– на що важливо звернути увагу під час проходження лікування, військово-лікарської та медикосоціальної експертної комісії;

– які пільги та грошові виплати належать військовослужбовцю;

– які документи потрібно отримати і до кого за ними звертатись.

У довіднику зібрано найбільш поширені запитання серед військовослужбовців, які отримали поранення/травму чи захворіли під час виконання службових обов’язків.

У випадку запитань, які не передбачені даним Довідником, будь ласка, телефонуйте на номер гарячої лінії Міністерства оборони України 0 800 500 442.

Корисні посилання:

  1. Родинам захисників

Соціальний проєкт «Родинам захисників» покликаний розʼяснити, як запобігти стресовим ситуаціям у родинах захисників і захисниць та поінформувати членів сімей військових про канали комунікації із ЗСУ.

2. Дорожня карта

Дії родини у випадках якщо член родини зарахований до лав ЗСУ (у тому числі ТрО) правоохоронних органів (далі – Захисник) пропав безвісти, потрапив у полон чи загинув